Jauns gads, jaunas apņemšanās. Droši ne viens vien no mums jaunajā gadā ir apņēmies ēst veselīgāk. Taču nez vai visi zina, ka veselīga pārtika pirmkārt ir droša pārtika.
“Droša pārtika, pirmkārt nozīmē pārtikas apstrādi, sagatavošanu un uzglabāšanu tādā veidā, lai vislabāk un efektīvāk samazinātu risku patērētājiem saslimt ar pārtikas izraisītām slimībām. Otrkārt, tā ir fiziski un finansiāli pieejama uzturvielām bagāta pārtika, lai nodrošinātu aktīvu un veselīgu dzīvi,” uzsver uztura speciāliste, alūksniete Krista Ezeriņa, kura aizvadītā gada nogalē Alūksnes pilsētas bibliotēkas nodrošinātajā tiešsaistes lekcijā “Droša pārtika – enerģija dzīvei” interesentiem stāstīja ne tikai par drošu pārtiku, bet arī par izmaiņām pārtikas industrijā un to, kā ēšanas paradum ietekmē mūsu veselību.
Vairāk par uztura speciālistes stāstīto var uzzināt jaunākajā laikrakstā “Alūksnes un Malienas Ziņas.”
Reklāma