Sākoties jaunajam mācību semestrim, kopš 2024. gada 8. janvāra ēdināšanas pakalpojumus Alūksnes vidusskolā un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā, pēc iepirkuma procedūras rezultātiem, sniedz SIA “Baltic Restaurants Catering”.
Lielākā atšķirība no līdzšinējās kārtības ir tā, ka Alūksnes vidusskolas ēkās, kas atrodas Lielā Ezera ielā un Kanaviņu ielā, ieviestas pašapkalpošanās bufetes. Ēdinātājs uzsver - tas ne tikai ļaus bērnam pašam sakomplektēt porciju gan apjomā, gan sortimentā, kādā viņš vēlas, bet arī palīdzēs samazināt bioloģisko atkritumu daudzumu.
Reakcija uz jaunumiem bija dažāda – kāds palika vienaldzīgs, kāds bija satraukts un kādam radās ļoti daudz jautājumu. Iesaistītās personas atzīst, ka sākums, kā jau bieži pārmaiņu laikā, bija diezgan haotisks. Pagājuši gandrīz divi mēneši, līdz vecāki, skolēni un pedagogi ir pieraduši pie izmaiņām, un nu jau var novērtēt jauno kvalitāti. Vai visi ir apmierināti, jautājām tiem, kuri ikdienā izmanto skolas ēdināšanas pakalpojumus, un tiem, kuri šos procesus organizē.
Vecāki aicināti pagaršot
Sazinoties ar SIA “Baltic Restaurants Catering” struktūrvienības vadītāju Alūksnes vidusskolā Kanaviņu ielā 14 Artu Rikveili, uzzinājām, ka bērni šobrīd ir apmierināti ar maltītēm, sarežģītāks esot bijis sākuma periods. “Grūtības sagādāja atsevišķi ēdieni, piemēram, sautējumi, jo daudzi, manuprāt, mājās ēd par maz dārzeņus, līdz ar to viņi nepazīst un nemīl šādu ēdienu. Bērni ēd ar acīm – ja piedāvājumā esošais sautējums nebija acij tīkams, tad viņi baidījās to izvēlēties,” stāsta A. Rikveile un piebilst, ka vienmēr informē skolēnus par to, kas ir ēdiena sastāvā.
Pirmās divas nedēļas bija pārejas laiks, tagad jaunā ēdināšanas sistēma esot iegājusies. “Man šķiet, ka daudzi vecāki neprot bērniem “pārgriezt nabassaiti”, jo novērojām, ka skolēni paši neprot un baidās ielikt sev ēdienu. Bet, mūsu iedrošināti, tagad ar tādām problēmām vairs nesaskaras,” stāsta skolas darbiniece.
Ja pats nepagaršosi, nezināsi – uzskata ēdinātāja pārstāve. Tādēļ vecākus, kuriem ir interese par jauno ēdināšanas sistēmu un ir daudz jautājumu par to, viņa aicina atbraukt uz skolu pusdienās. Viņa uzskata, ka tā vecāki pārliecināšoties, ka ēdiens ir kvalitatīvs un garšīgs – to gatavo turpat skolas virtuvē. Dārzeņus saimnieces pasūta trīs reizes nedēļā, saldētavā glabājas ogas ķīseļiem, un pārējā visa ir svaiga produkcija.
Abonē digitālo saturu pirmajām 4 nedēļām par 0.99€*
Digitālā satura abonementiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur tiks atspoguļoti notikumi un procesi vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs, kā arī par 90% mazāk reklāmas.