Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Pirmās pudeles izmēģinātas

Iedzīvotāji arvien vairāk interesējas par jaunieviesto dzērienu iepakojuma depozīta sistēmu. Veikalos palēnām parādās iepakojumi ar Latvijas depozītzīmi, un arī Alūksnē tos jau ir iespējams nopirkt. Taču – jau ir arī pirmās tehniskās problēmas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Saņemts pirmais vedums

Atsaucoties uz pagājušā nedēļā laikrakstā publicēto rakstu “Depozītsistēma ieviesta, interese pieaug”, ar redakciju sazinājās SIA “Lenoka”, kam pieder “Mego” veikalu tīkls, mārketinga nodaļas vadītājs Aleksandrs Afanasjevs un pastāstīja, ka ar Latvijas depozītzīmi nedēļas nogalē no visiem 90 “Mego” veikaliem 72 jau pieejamas sešas, septiņas pozīcijas iepakojumu. Dzērieni ir gan stikla, plastmasas, gan skārda iepakojumos.

“Pagājušajā nedēļā veikalā “Mego” izvietoto taromātu tomēr jau bija izmēģinājuši arī Alūksnes jaunieši, nodot tajā vienu dzēriena pudeli ar Latvijas depozītzīmi. Kur viņi šo pudeli iegādājās, gan nav zināms, bet sistēma darbojas un nekādas aizķeršanās netika novērotas,” laikrakstam stāsta A. Afanasjevs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rūpēs par tīru vidi

Jautāts par to, vai SIA “Lenoka” depozītsistēmas ieviešana veikalos sagādāja lielas problēmas, mārketinga nodaļas vadītājs atklāj, ka lielākas grūtības sagādāja organizatoriskie jautājumi un informācijas tehnoloģiju sistēmas integrēšana, kā arī veikala darbinieku apmācīšana saziņai ar pircējiem.

“Ceram, ka pircēji būs pietiekami izglītoti, lai zinātu, kā rīkoties ar Latvijā jaunieviesto depozītsistēmu. Nesen uzņēmuma pārstāvji tikās arī ar atkritumu apsaimniekotāju akciju sabiedrību “Latvijas zaļais punkts”, kas sekmē vides izglītību, rūpējas par tīru un sakoptu vidi Latvijā, lai vienotos un noslēgtu līgumu arī par šķirojamo konteineru izvietošanu pie “Mego” veikaliem visā valstī tiem dzērienu iepakojumiem, kas nav marķēti ar Latvijas depozītzīmi. Drīzumā tādi būs arī pie “Mego” veikala Alūksnē,” saka A. Afanasjevs un atkl

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.