31. oktobrī, visu svēto dienas priekšvakarā, laiks svinēt Helovīnu. Pie mums attieksme pret šiem svētkiem ir visvisāda – dažiem tie ir gaidītākie svētki, citi tos nesvin nemaz. Bet gan vieniem, gan otriem, varētu būt interesanti paspēlēties ar Helovīnu tematiku savās virtuvēs, it īpaši, ja ģimenē ir bērni. Dansukker piedāvā receptes, kā pagatavot interesantus un garšīgus ēdienus, kuru sastāvs vai noformējums sabalsojas ar Helovīnu simboliem. Izbaudiet!
ĶIRBJU ZUPA
Sastāvdaļas
600 g ķirbja
50 g sviesta vai margarīna
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
3/4 l piena
1/2 tējk. muskatrieksta
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1 tējk. sāls
1/2 tējk. piparu
Pagatavošana
Sagriež ķirbi mazos gabalos. Izkausē katlā taukvielas un viegli apbrūnina ķirbja gabalus. Pievieno niedru cukuru, ļauj tam izkust. Maisot pievieno pienu. Pievieno ķiploku, muskatriekstu, sāli un piparus. Ļauj vārīties zem vāka 20 minūtes. Samaisa zupu ar mikseri vai izberž caur sietu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas. Zupu pasniedz siltu kopā ar maizi.
ZIRNEKLĪŠI
Sastāvdaļas
100 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
300 ml auzu pārslu
2-3 ēd. kar. stipras, aukstas kafijas
Rotājums
Kokosrieksta skaidiņas
Dansukker pūdercukurs ar zemeņu garšu
Lakricas nūjiņas
Pagatavošana
Pavirši sajauc cepamos taukus un pūdercukuru ar šokolādes garšu. Pievieno auzu pārslas un kafiju. Izveido apaļas bumbiņas, kuras izvārta kokosrieksta skaidiņās. Izveido arī mazākas bumbiņas, kuras kā galvu uzliek uz bumbiņām ar kokosriekstu skaidiņām. Sajauc pāris ēd. kar. pūdercukura ar zemeņu garšu ar nedaudz ūdens un uzpilina mazajām bumbiņām – kā acis uz galvas. Sagriež lakricas nūjiņas gabalos un pievieno kā zirnekļa kājas.
ZIRNEKĻU KŪKA
Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
2 olas
300 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
150 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
3 ēd. kar. kakao
Glazūra
25 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
25 ml silta piena
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
Rotājums
200 ml Dansukker pūdercukura
1 olas baltums
Saldumi
Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ieziež formu ar noņemamā malām (apm. 25 cm diametrā) ar rīvmaizi. Izkausē cepamos taukus. Kārtīgi sakuļ olu un niedru cukuru. Sajauc kviešu miltus, vaniļas cukuru un kakao un pievieno maisījumam. Pievieno cepamos taukus. Maisījumu ielej veidnē. Cep krāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes. Ļauj atdzist formā. Glazūrai sajauc margarīnu, pūdercukuru ar šokolādes garšu, siltu pienu un vaniļas cukuru un pārklāj pār kūku. Sakuļ olas baltumu un pūdercukuru. Izveido zirnekļa tīklu pār kūku. No saldumiem izveido zirnekli un ievieto zirnekļa tīklā.
ZIRNEKĻU KĒKSI
15 gabali
Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 olas
250 ml kviešu miltu
2 ēd. kar. kakao
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. vaniļas krēma pulvera vai 1 1/2 ēd. kar. kartupeļu miltu un 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
Rotājums
Lakricas nūjiņas
Krāsainas konfektes
Pagatavošana
Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj sakarst, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un pievieno nedaudz cukura. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas krēma pulveri un kopā ar piena maisījumu pievieno olas maisījumam. Piepilda papīra formas cepešpannā vai kēksiņu plātni. Cep kēksus krāsns vidusdaļā 225 grādos apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist. Izrotā.
SPOKU MAIZĪTES
15 gabali
Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 ml Dansukker „Farīna” cukura (var aizstāt ar niedru cukuru „Demerara”)
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 ēd. kar. kakao pulvera
250 ml kviešu miltu
Rotājums
Dansukker pūdercukurs
Sakarsē krāsni līdz 225 grādiem. Izkausē margarīnu, pielej pienu un sakarsē neuzvārot. Sajauc olas ar cukuru. Sajauc miltus, cieti, kakao pulveri, vaniļas cukuru, cepamo pulveri. Pievieno šo maisījumu pamīšus ar piena maisījumu klāt pie olu maisījuma. Sadala mīklu pa 15 papīra formām vai kēksiņu plātni. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist. Izgriež no papīra acis un muti un uzliek virsū maizītēm. Pārkaisa pāri pūdercukuru. Noņem papīra gabalus ar pinceti vai asu nazi.
ZEMESRIEKSTU SALDUMI
Sastāvdaļas
250 ml cukura
400 ml zemesriekstu
Ieliek cukuru cepešpannā un izkausē mērenā temperatūrā, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg. Noņem pannu no uguns un iemaisa zemesriekstus cukurā. Uzlej maisījumu uz cepamā papīra. Kad plāksne sāk atdzist, sagriež to četrstūros.
Receptes, ierosmes, idejas:
www.dansukker.lv
https://twitter.com/Dansukker_lv