Vistas gaļas salāti ar ananasiem un šampinjoniem.
Vistas gaļas salāti ar ananasiem un šampinjoniem
Galvenās sastāvdaļas: žāvēta, cepta vai vārīta vistas gaļa, konservēti ananasi, marinēti šampinjoni un majonēze. Salātus var variēt ar svaigu gurķi un tomātiem. Nepieciešams sāls, pipari un bazilika.
1. Strēmelēs sagriež vistas gaļu.
2. Sagriež gabaliņos konservētu ananasu ripiņas.
3. Pēc iespējas lielākos gabalos sagriež šampinjonus. Mazākos var atstāt veselus.
4. Standziņās sagriež gurķi.
5. Arī tomātus pārāk nesmalcina.
6.Pievieno sāli, melnos piparus, baziliku un majonēzi. Sajauc pirms pasniegšanas.
“Rīsu pārslas ķirbju putās”
Nepieciešams: dzeltenais ķirbis, glāze ūdens, glāze piena,
2 – 3 olas, cukurs, vanilīns, rozīnes vai dateles, dzērvenes.
1. Nomizo un atsēklo ķirbi. Sagriež kubiņos.
2. Liek katliņā, pievieno ūdeni. Uz lēnas uguns vāra, kamēr ķirbji izjūk.
3. Ķirbju masai pielej pienu…
4. … un pieber rīsu pārslas. Turpina vārīt, uzmanot, lai nepierauj pie katla.
5. Kamēr ķirbji kopā ar rīsu pārslām lēnām sutinās, traukā iesit olas…
6. … pievieno cukuru…
7. … un vanilīncukuru.
8. Visu saputo.
9. Gatavajai masai pievieno izmērcētas rozīnes vai dateles.
10. Pievieno sakulto olu – cukura masu. Ja tā ir par šķidru, var pievienot uzbriedinātu želatīnu.
11. Gatavo saldēdiena masu saliek porciju trauciņos un liek atdzist.
12. Maltas dzērvenes sajauc ar cukuru. To labāk izdarīt iepriekš, lai cukurs būtu labi izšķīdis. Rotā saldēdienu. To var ēst arī ar ogu mērcēm.