Cilvēks var apgalvot, ka visu zina, bet visu zināt nekad nav iespējams, tāpēc labs padoms ir zelta vērts.
Cilvēks var apgalvot, ka visu zina, bet visu zināt nekad nav iespējams, tāpēc labs padoms ir zelta vērts. Tas noder ikvienam. Īpaši, ja cilvēks apņēmies uzcelt māju vai pievērsties kulinārijas mākslai.
Tiekoties ar sievietēm, kas ir lieliskas saimnieces, uzklausīti daudzi prātā paturami padomi, kas var noderēt arī jums.
– Tomāti garšos ievērojami labāk, ja tiem uzkaisīs ne tikai sāli, kā tas pieņemts, bet arī šķipsniņu cukura. To var nedaudz pievienot arī tomātu mērcei.
– Lai gan daļa cilvēku no cukura ir attiekušies, tomēr tas palīdzēs izcelt kotlešu garšu, ja to pievienos kotlešu masai. Pietiekams daudzums ir divas tējkarotītes cukura uz puskilogramu maltās gaļas. Tas labi derēs arī maltas gaļas mērcei, jo nesaldina, bet uzlabo garšu.
– Cukura daudzums ietekmē arī smalkmaizītes. Samazinot maizītēm izmantojamo cukura daudzumu, tās izdodas mīkstākas nekā parasti, jo vairāk cukura izmanto, jo tās ir cietākas un kraukšķīgākas. Pat maizes mīkla labāk uzrūgs, ja tai pievienos šķipsniņu cukura.
– Cukurs palīdzēs, kad vārīsiet dārzeņus. Ūdenim, kurā paredzēts tos vārīt, pieliek arī mazliet cukura Pareizs daudzums uz litru ūdens ir 2 tējkarotes sāls un tējkarote cukura. Cukurs garšu padarīs labāku.
– Cukurs noderēs arī sasaldējamām ogām. Tās var sasaldēt arī cukura sīrupā. Pirms uzliešanas ogām, tam jābūt aukstam. Necukurotas ogas saldētavā glabājas 3 līdz
– mēnešus, bet cukurotas – vismaz gadu.
– Cukurs palīdzēs cepumiem ilgāk saglabāties trausliem un sausiem, ja cepumu kārbā ievietos pāris gabaliņus graudu cukura, kas uzsūks iespējamo mitrumu.
– Ar baltās saldvielas palīdzību iespējams izmainīt pankūku garšu. Kad esat nolēmuši cept pankūkas, eļļai pievienojiet mazliet cukura. Pankūkas izdosies plānākas nekā parasti un nedaudz garšos pēc karamelēm.
– Savukārt, ja pūdercukuram piejauksiet mazliet silta piena, izdosies radīt gludu un spīdīgu glazūru.
– Arī tad, ja rodas grūtības no čaumalas izņemt valriekstu kodolus, riekstus vismaz astoņas stundas var paturēt ūdenī, kam pievienots nedaudz cukura.
– Ja negribot esat pārsālījuši zupu, tad saimnieces tajā iesaka iegremdēt uz karotes uzliktu cukura graudu. Kad cukurs sāk šķīst, to no zupas izņem. Nepieciešamības gadījumā šo procedūru atkārto ar jaunu cukura graudu.
– Mannas biezputra nesakalst, ja to vēl karstu pārkaisa ar cukuru.