Pirmdiena, 8. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+0° C, vējš 2.94 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Salāti “Pret septiņām kaitēm”

Palielinoties vīrusu aktivitātei, uzturā jālieto sīpoli un ķiploki. Tajos esošās ēteriskās eļļas satur fitoncīdus – baktēriju iznīcinātājus.

Palielinoties vīrusu aktivitātei, uzturā jālieto sīpoli un ķiploki. Tajos esošās ēteriskās eļļas satur fitoncīdus – baktēriju iznīcinātājus. Tomēr šo dārzeņu specifiskais aromāts daudziem liek atturēties no to lietošanas. Tāpēc šoreiz piedāvājam salātus, kuros iekļauto sīpolu un ķiploku maisījuma aromātu notušē pārējās sastāvdaļas.
Salātu pagatavošanai nepieciešams: vārīti kartupeļi, vārīti burkāni, šprotu konservi, cieti vārītas olas, siers, ķiploki, sīpoli un majonēze. Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik porcijas paredzēts gatavot.
1. Sarīvē kartupeļus un izklāj kārtā salātiem paredzētajos traukos.
2. Pārlej kartupeļu kārtu ar majonēzi. Tāpat rīkojas pēc katras nākamās sastāvdaļu kārtas.
3. Šprotes izņem no eļļas, trauciņā saspaida viendabīgā masā un kārto salātu traukā.
4. Vārītās olas griež uz pusēm, dzeltenumu atliek, bet baltumu sagriež gabaliņos un noklāj kārtā.
5. Sarīvētus burkānus liek uz olas baltumu kārtas, uzklāj majonēzi.
6. Sīki sagriež sīpolus un ķiplokus, samaisa, veido kārtā.
7. Virsū uzrīvē sieru.
Trauciņos sagatavotam produktam ļauj aptuveni pusstundu vēsā vietā nostāvēties. Pirms pasniegšanas veido beidzamo kārtu, uz smalkas rīves sarīvējot atlikto olas dzeltenumu. Grezno ar burkāna un siera šķēlītēm. Lai labi garšo!

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri