Būs ļaudis, kas ķirbjus izniekos tikai Helovīna svētku dekorāciju pagatavošanai. Bet to mīkstumu taču varam izmantot tik daudzu un dažādu gardumu pagatavošanai. Kaut vai, piemēram, arī šādi.
Nelielu daļu ķirbja nomizoju un sagriezu mazos gabaliņos, ābolus nomizoju un arī sagriezu. Liku tos katliņā, pārlēju ūdeni, pievienojot mazliet citronskābes, un vārīju, kamēr mīksti, tad piekaisīju cukuru. Lai iegūtu viendabīgāku rezultātu, ķirbjus ar āboliem sastampāju. Pēc tam masu iebiezināju ar aukstā ūdenī iemaisītu cieti, ņemot gan uz šo daudzumu divas ēdamkarotes, lai ķīselis būtu biezāks, un maisot uzvārīju. Atdzesētu šo saldo ēdienu varam baudīt gan ar pienu, gan vaniļas mērci vai putukrējumu.Sastāvdaļas
● 200 gramu ķirbju,
● 200 gramu ābolu,
● 600 mililitru ūdens,
● 150 gramu cukura,
● 1 ēdamkarote cietes, šķipsniņa citronskābes.
Ķirbju salas piena krastos
00:00
18.10.2019
32