Sestdiena, 27. decembris
Elmārs, Inita, Helmārs
weather-icon
+2° C, vējš 2.68 m/s, R-ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ziemas krājumiem gatavosim pupiņu salātus

Rudens ir tas laiks, kad ik namamāte ziemas krājumiem cenšas iekonservēt dažādus dārzeņus.

Rudens ir tas laiks, kad ik namamāte ziemas krājumiem cenšas iekonservēt dažādus dārzeņus.
Tie droši vien dāsni izauguši piemājas dārzā. Veikalā varam iegādāties arī ekostiskākus dārzeņus un augļus, piemēram, baklažānus vai citus ne tik tradicionālus dārzeņus. Garšas bagātināšanai var piemiksēt augļus – citronus, apelsīnus un citus citrusaugļus. Īpatnēju garšu salāti iegūs, ja pievienos ananāsa gabaliņus vai vīnogas.
Cik gaumju, tik iespēju. Jāļaujas tikai fantāzijai. Un tad parastie burkāni, sīpoli, tomāti, kāposti, bietes, kabači un citi dārzeņi pārtaps garšīgos un veselīgos salātos.
Tad, kad ziemā atvērsiet salātu burciņu, gluži neviļus uz mirkli atgriezīsieties pagājušajā vasarā.
Pupiņu salātu vienai porcijai nepieciešams: 3 litri tomātu sulas, 1,600 kilogrami pupiņu, 2 kilogrami burkānu, 1 kilograms sīpolu, 2 kilogrami paprikas, 200 gramu cukura, 200 grami eļļas, 2 ēdamkarotes sāls, 2 ēdamkarotes esences, divas mazas vai viena liela ķiploka galviņa.
1. Pupiņas izvāra.
2.Notīra un rupjās skaidiņās sarīvē burkānus. Pēc tam tos saber katlā.
3. Uz rīvētiem burkāniem uzlej tomātu sulu un uz nelielas uguns vāra apmēram 20 minūtes (no vārīšanās sākuma).
4. Pielej eļļu, pieber sāli un cukuru, pievieno esenci. Turpina sautēt.
5. Notīra, sīki sagriež un eļļā apcep sīpolus. Pievieno masai.
6. Iztīra papriku. Sagriež mazos gabaliņos. Pievieno masai un turpina sautēt.
7. Pievieno novārītas pupiņas.
8. Notīra ķiploku. Pie salātiem katlā tos iespiež ar ķiploku spiedi, vai sīki sagrieztus.
9. Pievieno selerijas, pētersīļus, dilles un piparus.
10. Dārzeņus tomātu sulā sutina 15 minūtes. Pilda izkarsētās burkās. Aizvāko.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri