Strauji tuvojas Ziemassvētku laiks, kad saimnieces virtuvēs vārīs un ceps gardu gardos ēdienus.
Strauji tuvojas Ziemassvētku laiks, kad saimnieces virtuvēs vārīs un ceps gardu gardos ēdienus. Pasniedzot tos galdā, viņas novēlēs “Labu apetīti!”. Ēdīsim zirņus un pupas, varēsim degustēt garšīgo cūkas šņukurīti un speķa pīrādziņus. Kā zināms, latviešu nacionālie ēdieni ir trekni, tāpēc ļausim savam vēderam mazliet “atvilkt elpu” un piedāvāsim kaut ko no jūras veltēm. Ne tikai pēcsvētku brokastīs, bet arī ikdienas vakariņās var gatavot salātus “Leo”.
Salātus “Leo” no jūras veltēm pasniedz ar sulu vai kafiju.
Salātiem nepieciešamie produkti: 300 grami krevešu, divas ēdamkarotes majonēzes, divas ēdamkarotes krējuma, trīs ēdamkarotes Kokteiļu mērces (paredzēta salātiem ar jūras veltēm), viena ēdamkarote mārrutku, divas ēdamkarotes kečupa, puse citrona, “Franču” baltmaize un margarīns.
1.Krevetes sagriež mazos gabaliņos.
2.Pievieno majonēzi un krējumu.
3. Pievieno mērci.
4. Pievieno mārrutkus. Ja grib pikantākus, tad vairāk.
5. Pievieno kečupu.
6. Piespiež citrona sulu un visu rūpīgi samaisa.
7. Uz “Franču” baltmaizes uzsmērē margarīnu.
8. Uz maizītēm liek salātus.