Ir pienācis laiks gatavot ziemas krājumus. Lai gan tagad veikalos visu gadu var iegādāties svaigus augļus un dārzeņus, tie nav tik vērtīgi un garšīgi kā pašu gatavoti salāti, kompoti un ievārījumi.
Ir pienācis laiks gatavot ziemas krājumus. Lai gan tagad veikalos visu gadu var iegādāties svaigus augļus un dārzeņus, tie nav tik vērtīgi un garšīgi kā pašu gatavoti salāti, kompoti un ievārījumi. Pārlūkosim, vai darba kārtībā ir visi pārstrādei vajadzīgie instrumenti. Varbūt kāds ir savu laiku nokalpojis un tā vietā nepieciešams jauns.
Kombinētā rīve maksā 4,29 latus, bet toties uz tās sešām darba virsmām var sasmalcināt dažāda lieluma skaidiņas, sloksnītes vai masu. Rīvi ar četrām virsmām var iegādāties par 1,12 latiem.
Vienas atsevišķas rīves cena ir 1,09 lati, bet liektas parastās rīves – 0,63 lati. Var piebilst, ka tā nav tik ērti lietojama, jo ir ar vienu roku jātur.
Pirms rīvēšanas dārzeņi ir jānotīra. Veikalos šim nolūkam piedāvā speciālu instrumentu, ko daudzi atzīst par labāku nekā nazis. Dārzeņu tīrītājs maksā tikai 0,36 latus.
Kad salāti, ievārījums vai kompots smaržo burkās, vajadzīgi vāciņi un aizvākotājs. Tā cena ir 4,35 lati.
Gurķu un kāpostu skābēšanai noder plastmasas trauks, kura tilpums ir 30 litri. Par 5,69 latiem muciņu labprāt iegādājas tie, kam koka trauki liekas dārgi un reti atrodami.
Namamātes ir atzinušas, ka sulu vislabāk var iegūt tvaicējot. Tvaicējamais katls maksā 18,35 latus, un ar to izspiesta sula jāuzglabā vēsās telpās.
Elektriskā sulu spiede maksā 35 latus, bet tad sula lietojama uzreiz vai glabājama ledusskapī. Atliek izvēlēties.