Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Putna cepetis citrusaugļu marinādē

Putna cepetim citrusaugļu marinādē nepieciešams putna kautķermenis, divi citroni, divi apelsīni, divi sīpoli, ķiploks, 200 grami majonēzes, 500 miligrami ūdens, garšvielu maisījums putna gaļai, sāls un taukvielas cepšanai.

Putna cepetim citrusaugļu marinādē nepieciešams putna kautķermenis – pusotra līdz divus kilogramus smags, divi citroni, divi apelsīni, divi sīpoli, ķiploks, 200 grami majonēzes, 500 miligrami ūdens, garšvielu maisījums putna gaļai, sāls un taukvielas cepšanai.
1. Gatavo marinādi. Apelsīnu griež uz pusēm. No mīkstuma izspiež sulu. Mizu sagriež šaurās sloksnītēs. To pašu dara ar citronu.
2. Katliņā ieber sagrieztās citrusaugļu miziņas, ielej marinādei domāto ūdeni, uzvāra un ļauj ievilkties.
3. Nomazgā putna kautķermeni.
4. Kautķermeni apber un ierīvē ar sāli, apkaisa ar garšvielu maisījumu.
5. Traukā samaisa majonēzi ar iepriekš izspiesto citrusaugļu sulu.
6. Miziņu izvilkumu nolej uz sietiņa un šķidrumu pievieno majonēzes un sulas maisījumam. Marināde ir gatava.
7. Putnu liek marinādē un uz diennakti novieto vēsākā vietā. Ja marināde kautķermeni neapklāj, to vairākas reizes apvērš otrādi. Pikantu ēdienu cienītāji garšvielas un sāli var pievienot arī marinādei.
8. Iemarinētu putnu izņem no marinādes un nedaudz notecina. Lai kājas un spārni cepoties neapdegtu, tos ar kokvilnas diegu pietin ķermenim.
9. Nomizo ķiploku, ar pārgrieztu daiviņu ierīvē putna ķermeni.
10. Uz pannas liek taukvielas. Putnu apcep, lai izveidotos gaišbrūna garoziņa.
11. Sautējamajā katlā ieliek nedaudz taukvielu un ievieto apcepto putnu.
12. Nomizo, sagriež ripiņās sīpolus un, nedaudz pievienojot sāli, apcep pannā atlikušajās taukvielās. Pievieno putnam sautējamajā katlā, kur saliek arī atlikušās ķiploka daiviņas.
13. Ar apmēram pusi no marinādes šķīduma aplaista katlā ievietoto putnu.
14. Liek cepeškrāsnī un cep vienu vai pusotru stundu. Cepšanas ilgums atkarīgs no putna lieluma.
15. Gatavu cepeti ņem laukā, nedaudz atdzesē un noņem diegus.
16. Cepeti pasniedz karstu. Garnē ar citrusaugļiem, marinētiem dārzeņiem un ogām.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri