Alūksnes frizētavas “Nianse” friziere Valentīna Kļaviņa lasītājiem iesaka izmēģināt pagatavot interesantu, saulainu, pavasarīgu salātu recepti.
Alūksnes frizētavas “Nianse” friziere Valentīna Kļaviņa lasītājiem iesaka izmēģināt pagatavot interesantu, saulainu, pavasarīgu salātu recepti.
“Šo recepti ceļojuma laikā man ieteica flamenko ģitārista Andra Kārkliņa sieva Raimonda. Salātu pagatavošanas process: sagriež Pekinas kāpostus, purava sakni, nevis lapas, apelsīnu un dažādus zaļumus pēc savām vēlmēm. Pievieno citronu mērci: svaiga citrona sula un garšvielas – citronpipars. Citrona vietā var izmantot arī laima augli. Interesanti ir tas, ka neizmanto majonēzi, tā nomāc svaigo garšu,” stāsta Valentīna.
Sastāvdaļu daudzums atkarīgs pēc garšas. “Tas ir individuāli katram cilvēkam, kas garšo, to liek vairāk. Piemēram, ja negaršo puravi tos var pievienot tikai nedaudz. Citi liek daudz dažādus zaļumus. Es parasti pie salātiem lieku tikai nedaudz dilles,” atzīst Valentīna.
“Ja man kāds iedod recepti, kurai nav nosaukuma, es to nosaucu tā cilvēka vārdā, kurš šo recepti man ir iedevis. Šie būs Raimondas salātiņi. Ikdienā īpaši daudz negatavoju. Man patīk izmēģināt kaut ko jaunu. Mazajās grāmatās “Rausis” ir labas receptes. Izmēģinu arī tās, kuras man iedod paziņas. Zinu, ja cilvēks ir to izmēģinājis un iesaka, tad tai ir jābūt labai receptei,” saka Valentīna.
Aicinām arī “Alūksnes Ziņu” lasītājus sūtīt savas receptes. Ēdieniem jābūt vienkārši pagatavojamiem, interesantiem un garšīgiem.