Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+-3° C, vējš 0.89 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Piedāvā bioloģiski tīru produkciju

Vakar pārtikas izstādes “Riga food 2002” Zaļajā tirgū par savu bioloģiskajā lauku saimniecībā “Mauriņi” ražoto produkciju informēja veclaiceniete Gunita Virka.

Vakar pārtikas izstādes “Riga food 2002” Zaļajā tirgū par savu bioloģiskajā lauku saimniecībā “Mauriņi” ražoto produkciju informēja veclaiceniete Gunita Virka.
Līdz 14.septembrim 10 līdz 15 zemnieku saimniecības un apvienības apmeklētājiem piedāvā šīsvasaras ražojumus – gaļu, olas, pienu, medu, augļus un dārzeņus.
“Ceram ne tikai izstādē popularizēt veselīgu pārtiku, bet arī atrast potenciālus sadarbības partnerus regulārai bioloģiskās produkcijas tirdzniecībai. Esmu sagatavojusi informāciju par trušiem. Interesi izrāda veikalu un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu pārstāvji,” stāsta G.Virka.
Zemniece nogādājusi 20 trušus Mārtiņam Rītiņam. Viņš apņēmies izstādes pirmajā un pēdējā dienā demonstrēt Zaļā tirgus stendu produkcijas lietojumu, gatavojot ēdienus no Zaubes pagastā audzētas jaunlopu gaļas (jaunlopi audzēti gandrīz savvaļā un nekad nav baroti ar mākslīgo lopbarību), no ekoloģiski tīri audzētām lauku vistām un trušiem. Tirdziņa organizatore, žurnāla “Vides Vēstis” galvenā redaktore Anitra Tooma norāda, ka M.Rītiņa restorāns ir vienīgais Latvijā, kur maltītes gatavo no bioloģiski tīriem vietējo zemnieku audzētiem produktiem.
G.Virka domā, ka viņa uz Zaļo tirgu dosies arī 14.septembrī. Iespējams, ka tad tur būs vēl Ziemeru pagasta zemnieku saimniecības “Polieši” īpašnieks Arvis Pavlovičs, kas audzē bioloģiski tīrus dārzeņus un ražo pienu. “Pamazām rodas interese par dabīgiem produktiem, kas ir veselīgi. Ja neizmanto ķimikālijas barībai, tad gaļa ir garšīgāka,” atzīst G.Virka. Viņa uzsver, ka ir jābūt aktīvākiem savas produkcijas piedāvājumā, tāpēc iecerējusi vairāk izmantot Zaļā tirgus iespējas Rīgā.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri