Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+0° C, vējš 1.34 m/s, R-ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Picas var gatavot arī no ķirbjiem

Ķirbju ģintī ir aptuveni 20 sugu. Katrai no tām desmitos skaitāmas šķirnes, ko selekcionāri ik gadus papildina.

Ķirbju ģintī ir aptuveni 20 sugu. Katrai no tām desmitos skaitāmas šķirnes, ko selekcionāri ik gadus papildina.
Vēloties mazdārziņā izaudzēt ierasto lielaugļu ķirbju šķirni, gadās arī vilties. Rezultāts, kas cerēts, šogad īsti neatbilda tam, ko varēja gaidīt, raugoties attēlā uz sēklu paciņas. Izauga nelieli un pēc formas gareni ķirbji.
Pārgriežot augli, radās jautājums, kā to izmantot, jo pēc sēklu daļas izņemšanas un mizas nogriešanas palika aptuveni centimetru plats mīkstuma riņķis.
Risinājumam atlika izdomāt, kā piepildīt riņķa tukšo vidu.
Picām nepieciešams: ķirbis (var izmantot arī kabaci), neliels sīpols, 50 grami biezpiena, 50 grami siera ( jebkurš labi kūstošs siers), 3 olas, 100 grami pusžāvētās desas, tomātu mērce, milti, sāls un malti melnie pipari. Jebkuras sastāvdaļas daudzums variējams atkarībā no tā, cik daudz pildījuma nepieciešams un kāds komponents garšo labāk.
1. Ķirbi sagriež šķēlēs, nomizo un izgriež sēklu daļu.
2. Traukā sakuļ olu, kas domāta pildījumam.
3. Nomizo, smalki sagriež sīpolu un pievieno olai.
4. Sagriež kubiciņos desu, ko arī pievieno klāt.
5. Pievieno biezpienu un pierīvē sieru.
6. Pēc garšas pieber sāli … … un piparus.
7. Masu samaisa, lai sastāvdaļas būtu vienmērīgi kliedētas visā tilpumā.
8. Sakuļ abas atlikušās olas, kam arī var pievienot nedaudz sāls.
9. Pannā lej augu eļļu un uzkarsē.
10. Ķirbja šķēles apviļā miltos, pēc tam iemērc olu kultenī un liek uz pannas.
11. Tikpat labi var miltus sajaukt ar olām un ķirbja šķēles apmērcēt maisījumā.
12. Kad ķirbja šķēles ir uz pannas, to tukšajos vidos liek pildījuma masu.
13.Noregulē mazāku liesmu un cep, kamēr izveidojas dzeltenbrūna garoziņa. Ķirbja šķēles vērš uz otru pusi. Uz apceptās liek pa tējkarotei tomātu mērces. Turpina cept, kamēr apcepusies arī otra puse. Ja ķirbja šķēles ir biezas, pannai var uzlikt vāku un nedaudz pasautēt.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri