Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+0° C, vējš 2.76 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Maltās gaļas ligzdiņas

Nepieciešams: apmēram 1 kilograms maltās gaļas, pāris kartupeļu, pāris burkānu, 2 – 3 šķēles baltmaizes, sīpols, ķiploki, olas, siers, gaļas garšvielas, pipari, sāls.
Nomizo kartupeļus un burkānus, sarīvē skaidiņās. Sīki sakapā sīpolu un ķiplokus. Izmērcē ūdenī baltmaizi. Visu pievieno maltās gaļas masai un kārtīgi samīca. Pannā ieklāj cepamo papīru (var bez, tad – ieeļļo), no masas veido ligzdiņas, tajās iesit olu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek cepties. Pēc apmēram pusstundas, kad gaļa un ola ir gandrīz izcepusies, uz katras ligzdiņas liek siera šķēlītes un liek vēlreiz cepeškrāsnī, lai siers izkūst. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem (var bez tiem) un svaigiem salātiem.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri