Šis ir ābolu gads. Kamēr tie vēl zaļi, var ātri – 30 vai 40 minūšu laikā – pagatavot ābolkūku.
Šis ir ābolu gads. Kamēr tie vēl zaļi, var ātri – 30 vai 40 minūšu laikā – pagatavot ābolkūku.
Četrām personām ņem 100 gramu margarīna, gandrīz glāzi cukura, vienu olu, pusglāzi kviešu miltu un sešus līdz astoņus ābolus.
1. Saputo margarīnu ar cukuru.
2. Pievieno olu un miltus. Labi samaisa. Ar mikseri to var izdarīt ātri.
3. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.
4. Ietaukotā cepamā formā vai pannā liek ābolu šķēlītes.
5. Sadrupina mīklu uz āboliem.
6. Ābolkūku cep cepeškrāsns apakšējā nodalījumā 200 grādu temperatūrā 20 – 25 minūtes.
Kūku ēd ar putukrējumu, skābo krējumu vai vaniļas mērci.