Svētku reizēs vienmēr paceļam glāzi, lai uzsauktu tostu par mīlestību, saticību, veselību, mieru un draudzību.
Svētku reizēs vienmēr paceļam glāzi, lai uzsauktu tostu par mīlestību, saticību, veselību, mieru un draudzību. Lai glāzē nedzirkstītu tikai vīns, šampanietis, brendijs vai liķieris, iesakām kokteiļus bērniem – “Agrais saullēkts”, sievietēm – “Maigais skūpsts”, vīriešiem – “Stiprais citroniņš” vai – aromātisku karstvīnu.
Kokteiļi gatavoti sadarbībā ar Alūksnes spēļu zāli “Klondaika”.
Aromātisks karstvīns
Karstvīna pagatavošanai nepieciešams: sarkanvīns “Glintwein”, citrons un krustnagliņas. Vīna daudzums atkarīgs no viesu skaita. Garšvielas izvēlas pēc gaumes: kanēli, krustnagliņas vai kardamonu.
1.Karstvīna glāzē ielej vīnu un ieber dažas krustnagliņas.
2. Nogriež citrona šķēlīti un ieliek glāzē.
3. Aptuveni 1,10 minūtes karsē mikroviļņu krāsnī. Nevajadzētu karsēt līdz vārīšanās temperatūrai, jo alkohols iztvaiko un dzēriena garša kļūst pliekana. Pasniedz karstu.
Kokteilis “Agrais saullēkts”
Bērnu kokteiļa pagatavošanai (viena porcija) nepieciešams: firmas “Cido” 150 gramu persiku un 100 gramu ananasu sulas, 30 gramu saldā krējuma, ledus, sīrups, rotāšanai – ķirši, apelsīni, kivi vai citi augļi.
n Kokteili rotā ar ķiršiem, apelsīna vai kivi šķēlītēm.
1. Šeikerī ieliek ledus gabaliņus, pievieno saldo krējumu.
2. Ledum un saldajam krējumam pielej 100 gramu ananasu un 150 gramu persiku sulas.
3. Sastāvdaļām pievieno apmēram 10 gramu sīrupa un sakrata.
4. Sasmalcinātu ledu ieber kokteiļglāzē – apmēram pusi no tās tilpuma. Uzlej sīrupu.
5. Kokteili pārlej ledum glāzē.
Kokteilis “Maigais skūpsts”
Nepieciešams: 150 gramu “Rīgas pussaldais šampanietis”, 20 gramu dzērveņu liķiera, dekoratīvais ķirsis.
1. Šampanieša glāzē ielej
20 gramu dzērveņu liķiera un ievieto dekoratīvo ķirsi.
2. Pielej 150 gramu šampanieša. Pasniedz ar piedevām, kas pašiem tīkamākas.
Kokteilis “Stiprais citroniņš”
Kokteiļa “Stiprais citroniņš” pagatavošanai vajadzīgs: 50 gramu viskija (šajā gadījumā “Jim Beam”), citrons, ledus, 100 līdz 150 gramu “Coca Cola”.
1. Glāzē liek četrus gabaliņus ledus un uz pusēm sagrieztu citrona šķēlīti.
2. Pielej 50 gramu viskija un “Coca Colu”.