Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+6° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Izmēģiniet cūkgaļu ķīniešu gaumē

Apdrošināšanas akciju sabiedrības “Latgarants” Alūksnes pārstāvniecības biroja vadītāja Virgīnija Veļķere televīzijā noskatījusies kādu raidījumu un nolēmusi izmēģināt pagatavot tur ieteikto ēdiena recepti – cūkgaļu ķīniešu gaumē.

Apdrošināšanas akciju sabiedrības “Latgarants” Alūksnes pārstāvniecības biroja vadītāja Virgīnija Veļķere televīzijā noskatījusies kādu raidījumu un nolēmusi izmēģināt pagatavot tur ieteikto ēdiena recepti – cūkgaļu ķīniešu gaumē. To par labu atzinusi arī viņas kolēģe Linda Laipaka. “Domāju, ka man šādi pagatavota cūkgaļa garšos, jo pati gatavoju dažādus ēdienus, kuru sastāvā ir etiķis. Tādi man garšo,” saka Linda.
“Šis ēdiens garšo arī latviešiem, ne tikai ķīniešiem, jo tas nav tik pikants kā citi austrumu ēdieni. Gaļa ir liesa un mīksta. Sāli ēdiena pagatavošanā neizmanto, bet etiķis dod labu garšu,” stāsta Virgīnija.
“Ņem liesu cūkgaļu, sagriež strēmelēs un apviļā mērcē. To gatavo no vienas ēdamkarotes kartupeļu miltu, vienas ēdamkarotes ūdens un viena olas baltuma. Gaļu apcep viegli brūnu. Mērces gatavošanai vajadzīgs: viena ēdamkarote kartupeļu miltu, divas ēdamkarotes ūdens, viena ēdamkarote etiķa, divas ēdamkarotes eļļas, 30 grami degvīna, viena ēdamkarote ar kaudzi cukura. Uz pannas apcep divus ripiņās sagrieztus sīpolus. Tad gaļu, mērci un sīpolus saliek katliņā, un vāra septiņas minūtes. Un ēdiens ir gatavs,” saka Virgīnija.
Viņa atzīst, ka šis ēdiens ir veselīgs, jo tajā gandrīz nemaz nav taukvielu. “Labu apetīti!” novēl Virgīnija un Linda.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri