Ja svētkos kārojas, kas netradicionāls, tad Flavicarpa marakujas tartes būs tieši laikā. Pārsteigs ne vien savādais nosaukums, bet arī garšu buķete.
Sastāvdaļas un pagatavošana:
Breton smilšu mīklas pamatne
200 g sālīts sviests Marge
75 g nesālīts sviests
90 g pūdercukurs Dansukker
10 g olu dzeltenumu masa Balticovo
250 g kviešu milti Hercogs
50 g kartupeļu ciete Alojas
1 vesela laima miziņa
Sālīto un nesālīto sviestu jauc kopā ar pūdercukuru, izmantojot kulinārijas lāpstiņu. Pievieno olu dzeltenumu masu, miltus, kartupeļu cieti un laima miziņu. Visu kārtīgi sajauc kopā. Gatavo masu sadala uz divām cepampannām, apakšā liekot cepampapīru un sasaldē. Cep kūkas formā 14 minūtes 170°C.
Dzeltenais marakujas krēma pildījums
500 g marakujas biezenis Ponthier
10 gab. olas Balticovo
160 g cukurs
20 g kakao sviests
400 g baltā šokolāde
11 g želatīns Santa Maria
Uzsildi olas, cukuru un Ponthier marakujas biezeni līdz 80°C. Pievieno želatīnu un balto šokolādi. Ļauj atdzist. Pievieno kakao sviestu un, izmantojot rokas blenderi visu kārtīgi sajauc kopā. Gatavo masu pildi apaļajās silikona formiņās.
Alphonso mango glazūra
200 g mango biezenis Ponthier
1 kg spoguļglazūra
Sajauc kopā spoguļglazūru ar Ponthier mango biezeni. Liec sildīties un kārtīgi maisi līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās kopā.
Meringi apdarei
120 g olu baltums Balticovo
240 g cukurs
3 g akmens sāls Santa Maria
Sakul olas baltumus ar aptuveni 100 g cukura un sāli. Turpini kult, pamazām pievienojot atlikušo cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga, stingrās putās. Gatavo masu liec konditorejas maisā un uz cepampannas liec virsū nelielus meringu aplīšus. Cep četras stundas 90°C.
Dzeltenās marakujas krēmu liec virsū uz pagatavotās Breton smilšu mīklas pamatnes. Lej pāri glazūru. Dekorē ar meringiem.
Recepti sagatvojis “Gardēžu gids”.