ASV Miera korpusa brīvprātīgais Ēriks Markovs piedāvā lasītājiem picu amerikāņu gaumē.
ASV Miera korpusa brīvprātīgais Ēriks Markovs piedāvā lasītājiem picu amerikāņu gaumē. “Šī recepte paredzēta astoņiem cilvēkiem. Pagatavot var četras picas,” stāsta Ēriks.
Daļa no nepieciešamo produktu daudzuma ir dota tasītēs, jo tā ir amerikāņu mērvienība. “Mīklai nepieciešamas sešas tasītes miltu, četras ēdamkarotes cepamā pulvera vai arī viena paciņu sausā rauga, viena tējkarote sāls, 3/4 tasītes saulespuķu eļļas, divas tasītes piena, pustasīte siltā ūdens un garšvielas – pipari, “Vegeta” vai citas – pēc garšas. Visu samaisa un, ja ir pārāk lipīgs, pieliek miltus, bet, ja sauss, pielej ūdeni vai pienu. Maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad mīkla ir stundu jānoliek siltumā,” skaidro Ēriks.
Tad uz mīklas dēļa uzber miltus un mīklu izrullē A4 lapas lielumā. Malas nedaudz uzrullē uz augšu, uz pannas uzlej eļļu, lai mīkla nepieliptu. Uzrullētās mīklas maliņas apsmērē ar eļļu. “Sieru sarīvē vai sagriež gabaliņos. Izmantoju Kurzemes vai Holandes sieru, jo tie man šķiet labāki. Mērci katrs var izvēlēties pēc gaumes. Es lietoju aso mērci. Mērci uzlej uz mīklas, uzber sieru, pēc gaumes liek dažādas citas piedevas. Klasiskais ir peperoni, salami, sīpoli, pipari, sēnes. Cepšanās laiks atkarīgs no krāsns siltuma. Pica ir gatava, kad malas brūnas un siers izkusis,” saka Ēriks.
“Pagatavošanas process ir ilgāks, bet pica ir garšīga. Labprāt to gatavoju, kad atnāk ciemiņi,” saka Ēriks.