Makaronu sacepuma “Svešzemnieks” pagatavošanai nav nepieciešams daudz laika.
Makaronu sacepuma “Svešzemnieks” pagatavošanai nav nepieciešams daudz laika. Tas ir pietiekami sātīgs ēdiens, kura pamatsastāvdaļa ir makaroni.
Šis ēdiens vistiešākajā nozīmē atbilst nosaukumam, jo recepte ir aizgūta Vācijā un, kā zināms, arī makaroni “nav vietējie”, bet gan atceļojuši no Itālijas.
“Svešzemnieka” pagatavošanai nepieciešams (apmēram astoņām porcijām): 500 gramu makaronu (vēlams radziņu formas), 400 gramu pusžāvētas vai žāvētas desas, 200 gramu “Holandes” siera, divi tomāti, paciņa “Vegetas” pikantās garšvielas “Twist”, 400 gramu saldā krējuma, 1,5 litri ūdens. Jāpiebilst, ka kopā ar tomātiem var likt arī sēnes, papriku vai citus produktus.
Palielā katlā ieber makaronus.
Pusžāvēto desu sagriež nelielos gabaliņos un pārkaisa makaroniem.
Arī tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Tos katlā uzber virs desas.
Sarīvē sieru.
Nedaudz mazākā katlā ielej 1,5 litrus ūdens. Pirms ūdens vārīšanās pielej 400 gramu saldā krējuma.
Vārot uz lēnas uguns, ūdenim un krējumam pieber garšvielu “Twist”.
Apmaisa.
Kad šķidrums uzvārījies, to pārlej kārtās saliktajiem makaroniem, desai, tomātiem un sieram.
Katliņu ar produktiem bez vāka liek cepeškrāsnī un cep apmēram pusstundu 200 grādu temperatūrā.
Sacepums ir gatavs, kad makaroni kļuvuši mīksti un siera virskārta gaiši brūna.