Droši vien āboli un plūmes ir jau apnikuši, tāpēc brīvdienu kārumam jādomā kaut kas jauns.
Droši vien āboli un plūmes ir jau apnikuši, tāpēc brīvdienu kārumam jādomā kaut kas jauns. Vienkārši un ātri var pagatavot kūku “Persiku valdzinājums”. Tā ir garšīga un nav trekna. Kūka var būt salds cienasts ģimenei pēc pus-dienām vai arī ar to var iepriecināt negaidītus viesus.
To pasniedz ar kafiju vai limonādi.
Kūkas sastāvdaļas: kārba persiku kompota, divas paciņas (400 gramu) vājpiena biezpiena, 500 gramu eksotisko augļu vai cita jogurta, 200 gramu krāsainas želejas konfektes, paciņa (200 gramu) cepumu, paciņa (50 gramu) želatīna un cukurs pēc garšas.
1. Traukā sajauc biezpienu ar cukuru.
2. Pievieno jogurtu un maisa, kamēr veidojas viendabīga masa.
3. Sīkos gabaliņos sagriež želejas konfektes un pievieno biezpiena masai.
4. Sadrupina cepumus, ko arī iejauc masā.
5. Pieliek izšķīdinātu želatīnu un visu rūpīgi samaisa.
6. Kēksa formā kārto persiku pusītes, un tām pārlej biezpiena masu.
7.Masas virskārtu noklāj ar cepumiem un liek ledusskapī.