Vasarā ogas un dārzeņi jāēdot svaigi tik, cik lien un vēl vairāk.
Vasarā ogas un dārzeņi jāēdot svaigi tik, cik lien un vēl vairāk. Organismam jāgatavojas garākajam gadalaikam – ziemai, kad vitamīnu nepieciešams visvairāk. Tie jāuzkrāj vasarā. Ja , svaigas ogas ēdot, sāk sāpēt mēle un ar katru reizi tās šķiet skābākas, tad no tām var pagatavot ko garšīgu, piemēram, kokteiļus un krēmus. Pie tam tie būs daudzveidīgi ne tikai garšā, bet arī krāsā. No piena, saldējuma un saldā krējuma, tos papildinot ar ogām, cukuru vai medu, olu vai ko citu, var uzburt garšīgu saldēdienu, par ko priecāsies ikviens kārumnieks.
Melleņu kokteilim nepieciešams: 1,5 glāzes saldā krējuma (var būt kokteiļsaldējums), 2 ledus gabaliņi, 1 glāze melleņu, 0,5 glāzes cukura. Ja kokteilis domāts pieaugušajiem, tam var pievienot konjaku, balzamu vai rumu.
Aveņu krēmam nepieciešams: 2 glāzes aveņu, 0,5 glāzes cukura, 2 glāzes putukrējuma, 1 ēdamkarote želatīna, puse citrona, vanilīncukurs.
Melleņu kokteilis
1. Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.
2. Mellenes izberž caur sietu un pievieno putukrējumam un vēlreiz uzputo.
3. Ielej glāzē, pievieno ledu un pasniedz ar salmiņu.
Aveņu krēms
1. No puses citrona izspiež sulu.
2. Citrona sulu, cukuru un vanilīncukuru pievieno avenēm.Masu vienmērīgi jauc, kamēr izšķīst cukurs.
3.Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Karsta ūdens peldē to izšķīdina un pievieno aveņu masai.
4. Šeikerā ielej saldo krējumu, pievieno pusglāzi cukura, saputo.
5. Putukrējumu iecilā aveņu masā.
6. Krēmu sapilda saldēdienu trauciņos, rotā ar avenēm un piparmētru lapiņām. Ievieto ledusskapī.