Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+1° C, vējš 2.68 m/s, R-ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ābolu un biezpiena kūka "Gardumiņš"

Āboli ir augļi, kas bagāti vitamīniem. Tos ieteicams ēst svaigus, bet no āboliem var cept arī daudz gardu kūku!

Āboli ir augļi, kas bagāti vitamīniem. Tos ieteicams ēst svaigus, bet no āboliem var cept arī daudz gardu kūku! Drēgnā rudens vakarā būs patīkami pie kafijas vai tējas tases baudīt ābolu un biezpiena kūku “Gardumiņš”.
Kūkas gatavošanai nepieciešams: 200 gramu margarīna, 200 gramu cukura, trīs olas, 400 gramu miltu, 200 gramu biezpiena, pustējkarote cepamā pulvera un pieci lieli āboli. Krējuma mērcei vajadzēs: 200 gramu krējuma, 100 gramu cukura, kanēli.
1. Izkausē margarīnu.
2. Pieber 200 gramu cukura un samaisa.
3. Iesit olas un samaisa.
4. Pievieno biezpienu.
5. Pieber cepamo pulveri, miltus un kārtīgi izmaisa.
6.Liek ietaukotā un ar miltiem izkaisītā veidnē. Nolīdzina.
7. Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlītēs.
8. Ābolu šķēlītes kārto vertikāli uz kūkas ar serdes griezuma vietu uz leju.
9. Cep 180 līdz 190 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz kūka gatava.
10. Bļodiņā ielej krējumu, pievieno 100 gramu cukura, kanēli un samaisa.
11. Gatavai kūkai pārlej krējuma mērci un uz 5 minūtēm ieliek atpakaļ cepeškrāsnī.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri