Otrdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva
weather-icon
+-5° C, vējš 1.53 m/s, ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ābolu kūka

300 g baltmaizes sausiņu, 1 paciņa sviesta, 1 l rīvētu ābolu, 5 olas, 5 ēd. karotes cukura, 5 ēd. karotes miltu.

300 g baltmaizes sausiņu, 1 paciņa sviesta, 1 l rīvētu ābolu, 5 olas, 5 ēd. karotes cukura, 5 ēd. karotes miltu.
Sausiņus samaļ, iegūto masu izklāj formā plānā kārtiņā, sviestu sagriež plānās plāksnītēs un kārto uz sausiņiem, tad pārklāj ar āboliem.
No olām, cukura un miltiem sajauc biskvīta mīklu. (Olas ar cukuru maisa, nedaudz ūdens peldē uzsildot, kamēr cukurs izkūst, tad turpina putot stingrās putās, beigās iesijā miltus, samaisa.) Biskvīta mīklu lej veidnē un cep uzsildītā cepeškrāsnī 20–30 min. Pirms izņemšanas no cepeškrāsns, pārbauda ar kociņu – ja biskvīts nav pielipis, tad kūka gatava. Ja izņemsiet kūku par ātru, tā var sakrist.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri