250 g miltu, 125 g cukura, 100 g sviesta, 1 gl. ūdens, šķipsniņa sāls, 4 nomizoti āboli, 1 ola, kanēlis.
250 g miltu, 125 g cukura, 100 g sviesta, 1 gl. ūdens, šķipsniņa sāls, 4 nomizoti āboli, 1 ola, kanēlis.
Sāli un sviestu puto, tad pievieno ūdeni un miltus. Mīklu samīca, izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē, sagriež četros kvadrātos tā, lai katrā kvadrātā varētu ietīt ābolu.
Ābolus nomizo, izdobj sēklotni, dobumā ieber cukuru un kanēli, tad liek mīklas kvadrāta vidū.
Mīklas malas virspusē saspiež, virsū uzliek nelielu piciņu mīklas.
Aploksnītes pārziež ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.