200 gramu svaigā siera (“Mascarpone” vai cita), 200 mililitru saldā krējuma, cukurs pēc garšas, vaniļas cukurs pēc garšas, krējuma, vaniļas vai ogu zefīrs, zemenes, avenes vai mellenes pēc izvēles.
Lai mielotos ar šādu desertu, varam ļaut vaļu fantāzijai un izmantot tās izejvielas, kas labāk garšo vai arī tobrīd ir pieejamas.
Saputoju saldo krējumu kopā ar vaniļas cukuru pēc garšas. Cukuru “parasto” vai pūdercukuru putukrējumam gan nepievienoju, jo zefīrs (šoreiz to biju iegādājusies ar aveņu garšu), ko saplucināju nelielos gabaliņos, taču jau tāpat ir ļoti salds.
Svaigo sieru izliku bļodā un tajā uzmanīgi iecilāju gan zefīra gabaliņus, gan putukrējumu. Gaisīgo masu sadalīju pa saldā ēdiena trauciņiem, pievienojot arī lielogu mellenes un gabaliņos sagrieztas zemenes. Desertu rotāju ar ogām. To vēl varam pārliet ar kādu piemērotu ogu mērci vai dekorēt ar piparmētru lapiņām.
Reklāma