300 gramu lēcu, 2 burkāni, 2 sīpoli, 3 ķiploka daiviņas, 1 ēdamkarote tomātu pastas, 1 ēdamkarote augu eļļas, ½ tējkarotes malta kumīna, malti pipari, sāls.
Sātīgas zupas pagatavošanai izvēlējos sarkanās lēcas, jo tās izvārās ātrāk. Tās ieteicams iekļaut mūsu ēdienkartē, jo šis pākšaugs satur daudz olbaltumvielu, kā arī B vitamīnus, dzelzi un fosforu. Lēcas nomazgāju un, kamēr sagatavoju pārējās zupai nepieciešamās sastāvdaļas, mērcēju aukstā ūdenī.
Sīpolus nomizoju un smalki sagriezu, notīrīju ķiplokus un sasmalcināju. Notīrītus burkānus sarīvēju uz rupjās rīves. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu vispirms līdz zeltainumam apcepu sīpolus. Tad pievienoju tomātu pastu un maltu kumīnu. Visu kādu minūti pakarsēju, pieliku burkānus un ķiplokus un cepu vēl apmēram trīs minūtes. Pēc tam pannas saturu pārliku katlā, pievienoju notecinātas lēcas, pielēju litru verdoša ūdens un vārīju, līdz lēcas mīkstas – apmēram 25 minūtes.
Minūtes piecas pirms zupas gatavības piekaisīju sāli un piparus. Gatavo zupu sablendēju un vēl dažas minūtes pavārīju. Galdā to varam celt kopā ar pilngraudu maizi. Zupa būs barojoša bez gaļas, taču tā labi saderēs arī ar kādu kūpinājumu.
Vairāk recepšu – “Alūksnes un Malienas Ziņās”!
Brigita Skaistkalne
Reklāma