Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Pavasarīgi salāti ar mencu aknām

Sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 kārbiņa mencu aknu,

● 1 gurķis,

● dažādi lapu salāti,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● diļļu zaļumi,

● 2 vārītas olas,

● ķiršu tomātiņi,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● olīveļļa,

● balzametiķis,

● 1 – 2 tējkarotes citrona sulas,

● svaigi malti melnie pipari.

No savas bērnības atceros, ka mencu aknas bija veikalos pieejamas un tās ēdām samērā bieži. Tagad gan neiesaka ar tām pārlieku aizrauties, taču tās satur vērtīgās “Omega 3” taukskābes un ir bagātas ar vitamīniem A un D, kas ir mūsu organismam ļoti nepieciešami. Tomēr akniņas ir arī pietiekami gardas, lai reizēm ar tām “nodzītu kārumu”. Vienkāršākais veids to apēšanai ir kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un vārītām olām. Taču tās varam izmantot arī, piemēram, šādu salātu pagatavošanai. Noskalotus un apsusinātus lapu salātus saplucināju un izliku šķīvja apakšā. Nomizoju, sagriezu gabaliņos svaigu gurķi un izkārtoju virs salātlapām. Pārkaisīju sasmalcinātus diļļu zaļumus. Vairākus ķiršu tomātiņus pārgriezu uz pusēm un izliku pa virsu. Vārītās olas nolobīju un sagriezu daiviņās, ko arī izkārtoju traukā. Visu pārslacīju ar balzametiķi un olīveļļu.

Mencu aknas izņēmu no kārbiņas un ar dakšiņu sadalīju gabaliņos. Konservu eļļai piemaisīju citrona sulu un piparus un ar to pārlaistīju salātus. Virsū vēl izliku akniņas un pārkaisīju sasmalcinātas dilles.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.