Kamēr vēl ir pieejamas zemenes, tās iespējams izmantot arī, lai pamielotos ar dažādiem gardiem konditorejas izstrādājumiem. Paši varam izcept, piemēram, šādus kēksiņus, un tas ir pavisam vienkārši. Mīkstu sviestu saberzu kopā ar cukuru, piesitu olas un labi samaisīju. Tobrīd vēl izmantoju kopā ar nelielu cukura daudzumu sasmalcinātās un sasaldētās zemenes, tad biezeni atlika tikai atlaidināt, taču svaigās ogas tāpat ir jāsasmalcina.
Izsijāju miltus kopā ar cepamo pulveri, cieti un vaniļas cukuru. Visu savienoju un iejaucu pamīkstu mīklu. Kēksu cepamās veidnes iedobītēs ieklāju papīra formiņas un tās, visas divpadsmit, vienmērīgi piepildīju ar aromātisko masu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20, tad atdzesēju. Pēc patikas kēksiņiem vēl varam pārkaisīt pūdercukuru.
Sastāvdaļas:
250 gramu miltu,
100 gramu sviesta,
150 gramu cukura,
2 olas,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
2 tējkarotes cietes,
vaniļas cukurs,
zemenes.
Reklāma