Vasarai piestāv saldējums. Un ja vēl tas ir pašu pagatavots! Šoreiz vēlējos izmēģināt šo recepti, tādēļ paciņu biezpiena “Ricotta” kopā ar dabīgo grieķu jogurtu samaisīju līdz krēmveida konsistencei. Banānu sagriezu kubiņos, zemeņu ogas arī vajadzētu sagriezt gabaliņos, taču te vēl izmantoju ar nelielu cukura piedevu saldētās sasmalcinātās šīs dārza ogas. Zemenes un banānu, kā arī ar pavisam nelielu daudzumu cukura sajauktu kakao pulveri piemaisīju biezpiena masai. Nu visu ar mikseri labi saputoju. Saldējuma masu izliku īpašajos trauciņos un ievietoju saldētavā. Tur tam vajadzētu atrasties vismaz trīs stundas. Ja masu lejam kādā kastītē, vēlams ik pēc pusstundas saldējumu vēl arī apmaisīt. Lai veselīgo, nepārsaldināto gardumu vieglāk atbrīvotu no trauciņiem, tos dažas sekundes paturēju karstā ūdenī.
Sastāvdaļas:
150 gramu biezpiena,
75 mililitri dabīgā jogurta,
1 ēdamkarote kakao,
50 gramu zemeņu,
puse banāna.
Reklāma