Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Ķirbju kēksiņi ar valriekstiem

300 gramu ķirbja mīkstuma, 3 olas, 200 gramu cukura, 220 gramu miltu, 80 gramu valriekstu kodolu, 120 mililitru augu eļļas, 1/3 tējkarotes malta kanēļa, ½ tējkarotes sodas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētku gaidās izcepu garšīgus ķirbju kēksiņus. Daudz laika tam nepatērēju. Vispirms sarīvēju no sēklām atbrīvotu un nomizotu gabalu svaiga ķirbja. Ja tas sulīgs, šķidrums jānospiež. Valriekstu kodolus ar nazi sasmalcināju.

Mīklai ar mikseri saputoju olas kopā ar cukuru gaisīgās putās. Piemaisīju augu eļļu. Atsevišķi izsijāju miltus ar sodu un pakāpeniski iemaisīju olu un eļļas masā. Šoreiz piekaisīju piparkūku garšvielu, jo tās sastāvā ir gan kanēlis, gan arī vēl citas Ziemassvētkiem īsti piemērotas garšas. Visbeidzot piejaucu rīvētos ķirbjus un riekstus. Mīklu vienādi izliku pa 12 papīra veidnītēm, ko, savukārt, ievietoju kēksu cepamās veidnes iedobītēs. Veidnītes nevajadzētu piepildīt līdz pašai augšai, jo cepoties mīkla paceļas, taču vēlējos izmantot visu mīklu, lai tā nepaliek pāri. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz 20 minūtēm, pēc tam izņēmu no krāsns. Atdzisušus kēksiņus pārkaisīju ar pūdercukuru. Aromātiski, saldi, mīksti, bet ar mazliet kraukšķīgu garoziņu un ļoti gardi.

Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.