Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Kārtainās mīklas ābolkūkas “Kā bērnībā”


Vajadzēs:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 iepakojumu (6 plāksnītes) saldētās kārtainās bezrauga mīklas, 

ābolus, rabarberus.

Ābolkūkas izdevās tik gardas un mutē kūstošas, ka varētu teikt – bērnības garša, jo tādas toreiz varējām iegādāties teju vai katrā konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietā. Arī mūsdienās tās – gan pavasarī ar rabarberu pildījumu, gan vēlāk ar āboliem – esmu veikalos manījusi, iegādājusies un nogaršojusi. Taču tās iespējams izcept arī pašiem – pat mīkla nav jāgatavo, jo tā ir nopērkama.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iegādājos vienu iepakojumu saldētās kārtainās bezrauga mīklas un atlaidināju pēc norādēm uz iesaiņojuma. Tikmēr nomizoju un sagriezu labi daudz ābolu – pēc izjūtas, cik nu šķita nepieciešams bagātīgam pildījumam, kā arī notecināju un sagriezu mazākos gabaliņos ledusskapī ūdenī noglabātos rabarberus, jo āboli nebija skābi.

Plāti izklāju ar divām kārtām cepamā papīra, ko pārsmērēju ar mīkstu sviestu. Izlīdzināju pāri ābolu daiviņas un rabarberu gabaliņus, pārkaisīju cukuru un kanēli. Visu pārsedzu ar izveltnētām atlaidinātās mīklas plāksnēm, ar dakšiņu tās vēl sabakstīju un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.

Cepu apmēram pusstundu, līdz mīkla kļuva zeltaini brūna. Tad izņēmu no krāsns un saliku mīklas plāksnītes kopā pa divām – tā, lai pildījums būtu vidū. Pēc tam tās pārgriezu, lai veidojas kantaini gabaliņi, un – sešas burvīgas ābolkūkas gatavas! 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vairāk recepšu laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” rubrikā “Ķēķa stāsti”!

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.