Sastāvdaļas:
1 kilograms nomizotu kabaču,
1 kilograms ievārījuma cukura,
2 citroni,
50 gramu svaiga ingvera saknes,
100 gramu cidoniju sukāžu.
Kad šādu gardumu jau biju izvārījusi un burciņas noglabājusi plaukta tālākajā stūrī, lai nav “acīs” un roka nepastiepjas pēc tā, ziemu nesagaidot, pēc laiciņa arī kādā televīzijas raidījumā “vārīja” kabaču ievārījumu. Tātad tas ir iegaršojies daudziem un jau kļuvis populārs. Kā šoreiz darīju es?
Kabačus nomizoju, izņēmu sēklas un mīkstumu
sagriezu nelielos kubiņos (varam arī sarīvēt uz rupjās rīves).
Citronus labi nomazgāju, nosusināju un norīvēju tiem dzelteno
miziņu – vajadzēs apmēram tējkaroti. Tad citrusaugļiem
izspiedu sulu. Ingvera sakni nomizoju un sarīvēju.
Katlā liku kabačus, pielēju citronu sulu un uz vidējas uguns vārīju, līdz tie mīksti. Pēc tam pievienoju citrona miziņu, ingveru (ja nepatīk miziņas vai ingvera rūgtums un sīvums, tos varam pievienot attiecīgi mazāk – pēc savas garšas), ievārījuma cukuru un arī ledusskapī noglabātās un tieši šoreiz ļoti noderīgās cidoniju sukādes. Ja to vietā vēlamies pievienot, piemēram, cukurotu ingveru, pietiks ar apmēram 50 gramiem. Taču varam iztikt pavisam bez sukādēm, arī tā ievārījums būs ļoti gards. Visu, ik pa laikam apmaisot, vārīju apmēram desmit minūtes. “Zapti” mazliet padzesēju un salēju nelielās burciņās. Kad ievārījums jau bija atdzisis, burciņas – kopumā vismaz litra tilpumā – aizvākoju.
Reklāma