Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Jogurta aukstā zupa ar avokado

Sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

250 mililitru dabīgā bezpiedevu jogurta, 150 mililitru auksta dzeramā ūdens, 1 avokado, 1 tomāts, 1 gurķis, 5 – 6 redīsi, 100 gramu brinzas, sīpolu lociņi, dilles, 8 – 10 piparmētru lapiņas, sāls.

Cik dažādi gan varam pagatavot aukstās zupas! Izrādās, vismaz piecpadsmit veidos, jo katram te iespējams pielikt kaut ko arī pēc savas izvēles. Viens no tiem vasaras karstumā atkal šķita izmēģināšanas vērts. Un arī šī garšu kombinācija bija atsvaidzinoša un lieliska. Iesaku nebaidīties eksperimentēt, improvizēt un pamēģināt pašiem, jo zupas gatavošana vairāk par pusstundu neaizņems.

Visus vajadzīgos dārzeņus un brinzu sagriezu nelielos kubiņos. Sīpolu lociņus, diļļu zaļumus un piparmētru lapiņas sasmalcināju un kopā ar nelielu sāls daudzumu (ar to gan nevajag pārcensties, jo siers arī ir sāļš) vēl viegli sastampāju. Sastāvdaļas samaisīju un pārlēju ar jogurtu, pakāpeniski atšķaidot ar ūdeni – atkarībā no tā, kādas konsistences zupu vēlamies, to varam pieliet mazliet vairāk vai arī mazāk. Pirms celšanas galdā zupu vēl atdzesēju ledusskapī.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.