2 – 3 vārīti kartupeļi, 200 gramu vārītas desas, 1 vārīts burkāns, 5 vārītas olas, 2 marinēti gurķi, ½ sīpola, sāls, majonēze. Rotājumam – arī zaļumi, melnās olīvas bez kauliņiem, spageti makaroni, šķēle rupjmaizes.
Saskaņā ar Austrumu Mēness kalendāru Jaunais gads sāksies tikai 22. janvārī. Šogad tā simbols ir Melnais ūdens trusis (Kaķis, Zaķis). Tāpēc gada sākumā pagatavoju apēdamu trusīti. Šim nolūkam varam izmantot kādus no saviem iecienītajiem salātiem, kas “tur formu” un neizplūst.
Olas, kartupeļus un burkānus iepriekš atsevišķi izvārīju un atdzesēju. Olas nolobīju, trīs olas un divus dzeltenumus sagriezu, bet atlikušos divus baltumus smalki sarīvēju, lai vēlāk izmantotu rotājumam. Pirms tam gan padomāju par olas baltuma ripiņām trusīša actiņām un mazliet no tā atliku arī zobiem.
Kartupeļus, burkānus, gurķus, sīpolus un desu sagriezu nelielos kubiņos. Sajaucu ar olām, piemaisīju sāli un visbeidzot – biezu majonēzi. Šādiem salātiem, pēc izvēles, varam pievienot arī konservētos zaļos zirnīšus. Pat ja tos liksiet bļodiņā un apēdamu “bildi” uz šķīvja neveidosiet, tie lieliski papildinās ēdienkarti.
Pēc iepriekš uzzīmēta šablona uz lēzenā šķīvja veidoju truša “sejiņu” ar ausīm, to viegli pārsmērēju ar majonēzi un pārkaisīju ar sarīvētu rupjmaizi, lai būtu košāka “spalva”. Vaigiem izmantoju sarīvētos olas baltumus, actiņām – olas baltumus un melnās olīvas. Ausīm, kā arī mutītei piegriezu desas šķēlītes. Ūsas veidoju no spageti makaroniem. Trusītis ir arī “jāpabaro”, tādēļ tam tika burkāni un citi zaļumi.
Reklāma