Sastāvdaļas:
200 gramu miltu,
100 gramu skābā krējuma,
100 gramu sviesta,
70 gramu cukura,
½ tējkarotes cepamā pulvera;
pildījumam:
150 gramu biezpiena,
50 gramu cukura,
1 olas dzeltenums.
Nemaz nezināju, ka šie cepumi būs tik bīstami gardi! Vispirms bļodā iesijāju miltus kopā ar cepamo pulveri, pievienoju cukuru, skābo krējumu un mīkstu sviestu. Pagatavoto mīklu uz stundu ievietoju ledusskapī. Pildījumam biezpienu samaisīju kopā ar olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru.
Mīklu sadalīju 12 vienādos gabaliņos un katru izveltnēju kā ovālu. Katram plācenim tad vidū izliku pa apmēram ēdamkarotei biezpiena pildījuma un malas, sākot no viena gala, savienoju kopā, lai pildījums paliek vidū, tādējādi izveidojot iegarenus “banānus”. Tos ar “šuvi” uz apakšu izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20, līdz cepumi zeltaini. Kad tie jau bija padzisuši, galiņus apmērcēju izkausētā šokolādē. Visbeidzot, lai laime būtu pilnīga, “banānus” caur sietiņu pārkaisīju ar pūdercukuru.
Reklāma