Esmu iecienījusi saldos biezpiena plācenīšus, par ko savulaik esmu vēstījusi arī “Ķēķa stāstos”. Arī šoreiz, cepot šādi pirmoreiz, rūpīgi samaisīju visas pēc receptes mīklai paredzētās sastāvdaļas un izveidoju plācenīšus, tikai tagad tos ietinu bekonā. Pēc tam apcepu pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu zem vāka no abām pusēm līdz gatavībai. Šajā gadījumā gan izmantoju vājpiena biezpienu ar ļoti mazu tauku saturu un aptinu plācenīšus ar bekonu tikai no divām pusēm, un rezultāts mani vizuāli neapmierināja…
Otrreiz biju iegādājusies biezpienu “Ricotta”, ko šim nolūkam bieži izmantoju, un atkal ķēros pie cepšanas, jo tas daudz laika neaizņem. Miltus gan pievienoju vairāk par norādīto daudzumu, lai masa stingrāka. Nu jau plācenīšus aptinu krusteniski, izmantojot katram divas bekona šķēlītes. Tā kā iepakojumā tās bija astoņas, rezultātā iznāca četri glīti un gardi plācenīši gaļas apvalkā.
Sastāvdaļas:
500 gramu biezpiena,
iepakojums plānu bekona šķēlīšu,
2 olas,
2 ēdamkarotes miltu,
dilles,
2 ķiploka daiviņas,
sāls un cukurs – pēc garšas.
Reklāma