Kamēr vēl līdz ar citiem ziemas priekiem varam “locīt iekšā” arī mandarīnus, atradusi šo recepti, vēlējos izbaudīt atkal jaunas garšas. Tā kā šoreiz mājās vēl bija patvērusies 100 gramu baltās šokolādes tāfelīte, attiecīgi samazinot šā gardā deserta pagatavošanai nepieciešamo pārējo sastāvdaļu proporcijas, ķēros pie patīkamā darbiņa. Un nemaz daudz laika nevajadzēja, kad divus saldēdiena trauciņus jau varēju piepildīt un uz pusstundu, sastingšanai un arī rakstura rūdīšanai, vēl ievietot ledusskapī.
Sastāvdaļas:
5 mandarīni
150 gramu baltās šokolādes
200 mililitru liesa jogurta
120 mililitru saldā krējuma
šokolādes skaidiņas.
Kā pie tik burvīgā kāruma tiku? Šokolādes gabaliņus liku bļodiņā, pielēju saldo krējumu (te derēs arī liesāks, ar mazākiem procentiem, ne tikai putošanai paredzētais) un, periodiski apmaisot, pakarsēju, lai šokolāde pilnībā izkususi. Pēc tam masu atdzesēju un piemaisīju jogurtu bez piedevām. Mandarīnus nolobīju un sadalīju daiviņās. Nu deserta trauciņos varēju likt kārtām – vispirms mandarīnu daiviņas, tad – balto krēmu tā, lai augļus pilnībā pārklātu, pēc tam – atkal mandarīni un baltā masa. Virsu rotāju ar mandarīnu daiviņām un tumšās šokolādes skaidiņām.
Reklāma