Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Mandarīni baltajā šokolādē

Kamēr vēl līdz ar citiem ziemas priekiem varam “locīt iekšā” arī mandarīnus, atradusi šo recepti, vēlējos izbaudīt atkal jaunas garšas. Tā kā šoreiz mājās vēl bija patvērusies 100 gramu baltās šokolādes tāfelīte, attiecīgi samazinot šā gardā deserta pagatavošanai nepieciešamo pārējo sastāvdaļu proporcijas, ķēros pie patīkamā darbiņa. Un nemaz daudz laika nevajadzēja, kad divus saldēdiena trauciņus jau varēju piepildīt un uz pusstundu, sastingšanai un arī rakstura rūdīšanai, vēl ievietot ledusskapī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sastāvdaļas:

5 mandarīni

150 gramu baltās šokolādes

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

200 mililitru liesa jogurta

120 mililitru saldā krējuma

šokolādes skaidiņas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā pie tik burvīgā kāruma tiku? Šokolādes gabaliņus liku bļodiņā, pielēju saldo krējumu (te derēs arī liesāks, ar mazākiem procentiem, ne tikai putošanai paredzētais) un, periodiski apmaisot, pakarsēju, lai šokolāde pilnībā izkususi. Pēc tam masu atdzesēju un piemaisīju jogurtu bez piedevām. Mandarīnus nolobīju un sadalīju daiviņās. Nu deserta trauciņos varēju likt kārtām – vispirms mandarīnu daiviņas, tad – balto krēmu tā, lai augļus pilnībā pārklātu, pēc tam – atkal mandarīni un baltā masa. Virsu rotāju ar mandarīnu daiviņām un tumšās šokolādes skaidiņām.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.