Reklāma

Īsts gardums – trauslās vafeļu sirsniņas, iesaka alūksniete Brigita

Varbūt arī jums aizmirsta kādā plauktā glabājas vafeļu cepamā plītiņa? Ja tā, Valentīndiena ir iemesls likt to lietā un izcept garšīgas vafeles.
Sajaucu olas ar cukuru un izkausētu sviestu, tad pievienoju arī sāli, miltus, kartupeļu miltus, saldo krējumu, garšvielas un maisīju, līdz veidojās pabieza viendabīga mīkla. Kad plītiņa bija uzkarsusi, tajā izlīdzināju apmēram trīs ēdamkarotes mīklas, aizvēru vāku, piespiedu un cepu apmēram piecas minūtes, līdz sirsniņas kārdinoši zeltaini brūnas. Tāpat – arī pārējās, kamēr visa mīkla bija izcepta. Lai gan iznākums nebija mazs, – uzmanību! – tām ir tendence ātri vien pazust no šķīvja.

Sastāvdaļas:

4 olas

250 gramu sviesta

250 gramu cukura

125 grami miltu

125 grami cietes

3 ēdamkarotes saldā krējuma

šķipsniņa sāls

vaniļas cukurs

citrona miziņa garšai

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt