Sastāvdaļas
4 olas
6 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes miltu
½ tējkarotes cepamā pulvera
sula un miziņa no puses citrona
4 lieli āboli
sauja žāvētu dzērveņu
rīvmaize
pūdercukurs
Lai neaizlaistu postā vēl no rudens pataupītos ābolus un reizē pagatavotu ko gardu, taču vienkāršu, par pamatu ņemot šo recepti, izcepu šādu ruleti. Vispirms nomizoju un uz rupjās rīves sarīvēju ābolus. Tos samaisīju ar citrona sulu un tā miziņu, žāvētām dzērvenēm un pāris ēdamkarotēm cukura. Plāti izklāju ar cepampapīru, ko vēl pārkaisīju ar rīvmaizi. Tur izlīdzināju ābolu un dzērveņu pildījumu.
Olu baltumus atdalīju no dzeltenumiem. Baltumus saputoju tā, lai stingrās putas pārbaudot nekrīt ārā no apgāztas bļodas. Dzeltenumus savukārt saputoju ar 4 ēdamkarotēm cukura un vaniļas cukuru, piemaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un arī pāris ēdamkarotes ūdens. Pakāpeniski (sākumā nelielu daļu, pēc tam pārējo) iecilāju saputotos olbaltumus. Mīklu vienmērīgi izlīdzināju uz ābolu pildījuma.
Plāti ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu kūku minūtes 15 – 20. Mirklīti padzesētu, to apvērsu uz izklātas tīras cepamā papīra loksnes, noņēmu cepamo papīru no ābolu pildījuma un, sākot no garākās malas, ar apakšējā cepamā papīra palīdzību satinu ruleti. Kad tā bija pilnībā atdzisusi, pārkaisīju ar pūdercukuru.
Reklāma