2 vārītas bietes, 100 gramu zilā siera, 50 gramu dažādu salātu lapu, tumšās vīnogas, valriekstu kodoli, 6 ēdamkarotes baltvīna etiķa, 6 ēdamkarotes eļļas, medus, sāls, pipari.
Lai “iemācītos” ēst zilo sieru, ko biju iegādājusies ar atlaidēm, taču vēl nebiju saņēmusies nogaršot, to vispirms pagatavoju salātos kopā ar bietēm. Garšoja tīri labi!
Lai ietaupītu laiku, bietes iegādājos jau izvārītas. Tās sagriezu šķēlītēs. Zilo sieru sagriezu gabaliņos. Lielās sārtās vīnogas pārgriezu uz pusēm un izņēmu tām sēkliņas, kas varētu traucēt ēdiena baudīšanu. Salātlapas – vēl bija atlikuši neapēsti romiešu salāti – noskaloju, apsusināju un saplucināju.
Traukā vispirms izkārtoju sagatavotās salātu lapas. Virs tām izliku vārītās bietes, tad – vīnogas, zilo sieru un sadrupinātus valriekstu kodolus. Mērcei labi samaisīju kopā olīveļļu (iesaka gan valriekstu eļļu, taču tādas dažādības mājās, protams, nav) ar baltvīna etiķi, sāli un pipariem garšai, piejaucot arī mazliet šķidra medus. Mērci pārlēju salātiem.
Reklāma