Reklāma

Baklažāni “kažokā”

Sastāvdaļas

1 liels baklažāns

400 gramu jauktas maltās gaļas

3 olas

1 sīpols

sāls un malti melnie pipari

milti apviļāšanai

augu eļļa cepšanai

Baklažāni man ir iegaršojušies, tādēļ meklēju arvien jaunas idejas, kā tos atkal citādāk pagatavot. Ceru, ka tie papildinās arī jūsu ēdienkarti.

Šoreiz violeto dārzeni sagriezu mazliet ieslīpi, ripiņas apkaisīju ar sāli un atstāju vismaz pusstundu, pēc tam nomazgāju aukstā ūdenī un apsusināju. Sīpolu nomizoju, sasmalcināju un kopā ar sāli un pipariem piemaisīju maltajai gaļai. Te, ja tā garšo labāk, var pievienot arī, piemēram, pienā izmērcētu un nospiestu baltmaizi. Olas maltajai gaļai nepievienoju.

Uz katras baklažāna ripiņas vienas puses izlīdzināju malto gaļu un piespaidīju tā, lai veidojas plācenītis. To apviļāju vispirms miltos, tad ar dakšiņu sakultās olās ar nelielu sāls piedevu. Liku cepties pannā ar uzkarsētu augu eļļu – vispirms ar malto gaļu uz leju, pēc tam uzmanīgi apvērsu un cepu, līdz garšīgie baklažāni gatavi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Pievieno komentāru