Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+-2° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Cepeškrāsnī gatavots breksis ir garšīgāks

Makšķernieki zina, ka zivis jūt gada aukstākā gadalaika tuvošanos un sāk intensīvi baroties.

Makšķernieki zina, ka zivis jūt gada aukstākā gadalaika tuvošanos un sāk intensīvi baroties. It sevišķi tas sakāms par lielajiem brekšiem, tāpēc “iebarotās” vietās var gūt karaliskus lomus. Ar vienu tādu zivi pietiek sātīgai maltītei.
Protams, breksi var žāvēt (ļoti garšīgs) vai cept bez garšvielām un piedevām, bet īpaši sagatavots tas gūst sevišķu smaržu un garšu buķeti.
Krāsnī cepta brekša (apmēram kilogramu smags) pagatavošanai nepieciešams: “Santa Maria” garšvielas zivīm, divi sīpoli, divi āboli, divi tomāti, saldais pipars, dilles, paciņa saldā krējuma un majonēze.
1. Breksi notīra, nomazgā, ierīvē ar citrona šķēlīti, sāli un “Santa Maria” garšvielām.
2. Zivi pārgriež uz pusēm, sadalot filejās, vai arī sīkākos gabalos un liek ietaukotā veidnē. 3. Breksi pārkaisa ar sagrieztiem āboliem, tomātiem, sīpoliem, pipariem un zaļumiem. Pārlej ar saldo krējumu. Ieteicams veidni vai pannu pārklāt ar foliju.
4. Cep 170– 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
5. Kad breksis gatavs, to kārto uz šķīvja. Piedevas ir kopā ar breksi ceptās ābolu, tomātu un piparu šķēlītes.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri