Otrdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva
weather-icon
+-4° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ātri, garšīgi un veselīgi

Vasarā ogu laiks ir vilinošs ne tikai ar to, ka var pilnām mutēm baudīt vitmīnus, tos noraujot tieši no zara, bet arī, termiski ogas un augļus neapstrādājot, pagatavot kaut ko garšīgu un veselīgu.

Vasarā ogu laiks ir vilinošs ne tikai ar to, ka var pilnām mutēm baudīt vitmīnus, tos noraujot tieši no zara, bet arī, termiski ogas un augļus neapstrādājot, pagatavot kaut ko garšīgu un veselīgu. Jāļaujas tikai fantāzijai un garšas izjūtai. Šoreiz gatavotajai kūkai gan vizuālo, gan garšas buķeti veido meža zemenītes, mazliet mellenes, lielās zemenes un ķirši. Piekritīsiet, ka šīs ogas aicināt aicina: nobaudi un nenožēlosi!
Kūka “Ogu simfonija”
Lai pagatavotu kūku “Ogu simfonija”, nepieciešams: pamatnei – 300 gramu vafeļu (tās var būt ar jebkuru pildījumu, kā arī to vietā var ņemt cepumus); puspaciņu (100 gramu) sviesta un 100 gramu ruma vai daži ruma esences pilieni (var iztikt arī bez tā). Pildījumam – 400 gramu vājpiena biezpiena, 250 ml saldā krējuma, pusglāze cukura, 200 gramu krāsainas marmelādes, viens citrons, želatīns. Rotāšanai – ogas pēc paša izvēles. Šoreiz – meža zemenes, mellenes, lielas zemeņogas un ķirši.
1. Vafeles sasmalcina.
2.Karsta ūdens peldē izkausē sviestu un pievieno sasmalcinātajām vafelēm.
3.Pievieno rumu un iegūto masu izklāj tortes formā ar noņemamu malu.
4.Kubiņos sagriež marmelādi un ar aukstu ūdeni aplej želatīnu.
5.Uz smalkas rīves norīvē citronam miziņu. No puscitrona izspiež sulu.
6. Sasmalcinātam biezpienam pievieno sagrieztu marmelādi, citrona miziņu un sulu. Pēc tam pievieno pusi ūdens peldē uzbriedināta un ižšķīdināta želatīna.
7. Saldo krējumu saputo un iecilā sagatavotajā biezpiena masā.
8. Biezpiena pildījumu izklāj tortes veidnē virs vafeļu kārtas. Izlidzina un ievieto ledusskapī.
9.Mazliet vairāk nekā glāzi ogu saspaida. Tās var būt dažādas.
10. Ogu masai pievieno nedaudz cukura un otru pusi želatīna. Izlīdzina virs biezpiena kārtas. Gar malām izvieto pārgrieztu zemeņogu pusītes. Novieto aukstumā.
11. Ledusskapī atdzesētu kūku turpina rotāt ar ķiršogām, meža zemenēm un mellenēm. Tortes maliņu var rotāt ar vafeļu vai cepumu drumstalām, mandeļu lapiņām vai ogām.
12.Gatavo kūku pārceļ uz tortes paliktņa vai šķīvja.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri