Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Labiekārto skolu apkārtni

Garāmgājēji un braucēji noteikti ievērojuši aktīvus būvdarbus, kas norit pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas un Alūksnes vidusskolas ēkām Glika ielā 8C. Tur notiek teritorijas labiekārtošana. Kā norāda novada pašvaldības pārstāve projekta vadītāja Una Tetere – Teterovska, darbi notiek pēc plāna un bez pārsteigumiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

U. Tetere – Teterovska stāsta, ka šajā projektā plānots veikt funkcionālus uzlabojumus Glika ielas teritorijā līdzās izglītības iestādēm, veicinot kvalitatīvas dzīves telpas attīstību, nodrošinot tās pieejamību sabiedrībai un palielinot drošību šajā teritorijā. “Pašlaik pašvaldībai piederošajā īpašumā Glika ielā 8C notiek graustu demontāža un šo teritoriju līdzina, lai varētu izbūvēt transportlīdzekļu stāvlaukumu. Glika ielas posmā paredzēti brauktuves pārbūves darbi un satiksmes drošības uzlabošanas pasākumi – izbūvēs paaugstinātās gājēju pārejas joslu satiksmes mierināšanai. Savukārt teritorijā uzlabos gājēju celiņus, labiekārtos vidi un izveidos apstādījumus, nodrošinot iekļaušanos apkārtējā ainavā,” stāsta projekta vadītāja.

Ņemot vērā, ka septembrī skolās atsāksies mācību process, līdz ar ko pieaugs skolēnu un transporta plūsmas, būvnieks plāno iespējas, lai līdz gada beigām varētu sagatavot teritoriju seguma ieklāšanai, nodrošinot piekļuvi skolu ēkām. Tomēr darbus visdrīzāk pabeigs 2025. gada vasaras periodā, lēš projekta vadītāja. Pašlaik, lai iekļūtu skolu ēkās, jāseko līdzi būvdarbu teritorijā izvietotajai informācijai.

“Darbi rit pēc plāna un šobrīd bez pārsteigumiem, uz ko ceram arī turpmāk. Līdz šī projekta uzsākšanai jau esam veikuši vairākus komunikāciju tīklu pārbūves darbus, kas saistīti ar abām ēkām. Turpmākajā darbā izaicinājums var būt tur esošās reljefa atšķirības, kas būs jārisina, jo projektā iekļautas kāpnes, pacēlumi/kritumi un nobrauktuves. Ceru, ka arī tās izdosies veiksmīgi izbūvēt, jo strādājam komandā ar sertificētiem speciālistiem, kuri ir ieinteresēti šo jautājumu risināšanā,” vērtē U. Tetere – Teterovska. Būvdarbus veic SIA “VIA”, projektētājs SIA “Xdrafts”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Sistēmeksperts”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kas šeit plānots?
•jaunu gājēju celiņu izbūve un esošo atjaunošana
•velo novietņu ierīkošana
•teritorijas apzaļumošana
•atpūtas zonu izveide
•energoefektīva teritorijas apgaismojuma ierīkošana

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par saturu “Labiekārto skolu apkārtni” atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.