Otrdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva
weather-icon
+-4° C, vējš 1.34 m/s, Z-ZA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Rudenīgs plūmju pīrāgs ar biezpiena pildījumu

Katru sezonu cenšos izcept vismaz vienu plūmju pīrāgu. Arī šoreiz iegādājos zilās plūmes un varēju ķerties pie šīs patīkamās nodarbes, lai atkal iegūtu gardu rezultātu. Mīklai vispirms ar mikseri saputoju mīkstu sviestu ar cukuru. Pa vienai, turpinot putot, pievienoju olas. Pēc tam pa daļām iemaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus. Mīklu sadalīju divās daļās, katru ietinu pārtikas plēvītē un uz pusstundu ievietoju ledusskapja saldētavā. Tikmēr gatavoju pildījumu. Plūmes nomazgāju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus, savukārt pusītes vēl sagriezu divās daļās. Te nu no pamatreceptes atkāpos, jo “Mascarpones” mājās nebija, toties šā krēmsiera vietā izmantoju biezpienu “Ricotta” – tas ir vijīgas konsistences, nav skābs un graudains. To – ņēmu pat divas paciņas – saputoju kopā ar pūdercukuru un olu, pievienojot arī vaniļas cukuru garšai.
   Veidni izklāju ar cepamo papīru. Vienu mīklas daļu sarīvēju un izlīdzināju veidnes apakšā, un piespaidīju. Nākamajā kārtā izlīdzināju biezpiena pildījumu, tam pa virsu izkārtoju plūmes, ko pārkaisīju ar cukuru un kanēli. Visbeidzot pāri izlīdzināju arī sarīvētu otru mīklas daļu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz minūtes 40. Tad pīrāgu atdzesēju un gardumu varēju griezt gabaliņos.
Mīklai:
● 130 gramu sviesta,
● 2 olas,
● 100 gramu cukura,
● 320 gramu miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● naža gals sāls.
Pildījumam:
● 400 gramu plūmju,
● 250 gramu siera “Mascarpone”,
● 60 gramu pūdercukura,
● 1 ola,
● kā arī 1 ēdamkarote cukura,
● 0,5 tējkarotes kanēļa.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri