Sastāvdaļas
● 200 gramu makaronu (kārdi nošāk izskatīsies figūriņas, piemēram, taurenīši),
● 1 jaunais kabacītis,
● 50 gramu mandeļu,
● 1 tējkarote citrona miziņas,
● 1 ēdamkarote citrona sulas,
● saišķītis pētersīļu zaļumu, olīveļļa, sāls, pipari – pēc garšas.
Mandeles izkarsēju uz sausas pannas, atdzesēju un ar nazi sakapāju.
Kabacīti noskaloju, apsusināju un sagriezu apmēram puscentimetru biezās ripiņās. Tās cepu pannā nelielā eļļas daudzumā līdz gatavībai.
Noskaloju, nosusināju un sasmalcināju pētersīļu zaļumus.
Makaronus jeb, kā tagad saka, pastu izvārīju pasālītā ūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam tos caurdurī nokāsu un savienoju ar gatavajiem ceptajiem kabačiem, pētersīļu zaļumiem un mandelēm. Pievienoju citrona miziņu un pārslacīju olīveļļu un citrona sulu. Uzkaisīju arī sāli un piparus un visu labi, taču uzmanīgi samaisīju.
Taureņi uz kabača
00:00
20.09.2019
29