Ar savu recepti dalās kulināre alūksniete Brigita Skaistkalne – Tomātus un gurķus želejā pagatavoju šādi-
Izkarsētās puslitra burciņās vispirms ieliku 2 lauru lapas, vairākus smaržīgo un melno piparu graudiņus. Saliku tajās kārtām arī šķēlēs sagrieztus gurķus, tomātus un plānas sīpolu ripiņas.
Marinādei savārīju 1 litru ūdens, 2 ēdamkarotes sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 6 ēdamkarotes etiķa. Pēc tam iemaisīju iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu (5 ēdamkarotes). Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs vārīt nevajag! Šīs marinādes man pietika 6 puslitra burciņu satura pārliešanai.
Pārlēju karstu želatīna marinādi burkās sapildītajiem dārzeņiem, uzliku vāciņus un karsēju burkas karstā gaisa krāsniņā (80 grādu temperatūrā ūdenī puslitra burciņas būtu jāpasterizē 10 – 12 minūtes). Pēc karsēšanas tām vāciņus aizgriezu un atdzesēju. Uz vāciņiem šos konservējumus negāzt! Atdzisušās burciņas ievietoju ledusskapī.